Ender bulunan yapay zeka görüntüleme cihazları Kocaeli’ye getirildi!

Sağlık alanında yatırımlarına ve çalışmalarına devam Konak Hastanesi, Türkiye'de ender bulunan yapay zeka görüntüleme cihazlarını Kocaeli'ye kazandırdı. Konak

Sağlık alanında yatırımlarına ve çalışmalarına devam Konak Hastanesi, Türkiye’de ender bulunan yapay zeka görüntüleme cihazlarını Kocaeli’ye kazandırdı. Konak Hastanesi, 2022 yılında yenilenen radyolojik merkezinin cihaz altyapısını ve alanında uzman radyoloji hekim kadrosunu tanıttı.

Konak Hastanesi’nden yapılan açıklamada, 3 TESLA MR teknolojisinin, hasta konforunun ön planda tutulması, kaliteli ve güvenilir sonuçlar ile son yıllarda daha öne çıktığı bildirildi. 3 TESLA MR ile dokudan daha fazla sinyal ve veri toplaması sebebiyle, özellikle beyin ve kas-iskelet hastalıklarının teşhisine büyük fayda kazandırdığı, bu durumun elde edilen veriyi, çözünürlüğü yüksek görüntüye çevirme avantajı sağladığı öğrenildi.

“Kalp dahil tüm vücudun üstün kalitede incelenmesi sağlanmaktadır”
Açıklama şöyle devam etti:
“1,5 TESLA MR cihazımız, yüksek çözünürlüklü ve hızlı görüntüleme özelliğiyle doktorlarımıza hızlı ve kapsamlı tarama imkanı sağlamaktadır. Klasik MR incelemesinin yanında diffüzyon ve dinamik kontrastlı MR incelemeleri, kranial incelemeleri yapılmaktadır. Periferik anjiografik tetkikler, kontrastlı veya kontrast kullanılmadan, noninvaziv olarak başarıyla uygulanmaktadır. 3 TESLA ve 1,5 TESLA MR cihazımız ile yeni doğan ve çocuk hastalarda hareket artefaktını önlemek, yetişkin klostrofobik hastalarda veya kritik hastalarda ventilasyon destegi gereken durumlarda, MR uyumlu anestezi cihazımız ile anestezili çekim yapılmaktadır. 128 kesitli BT teknolojisi, hastalıkların tanısında hızlı ve yeni imkanlar sunmaktadır. Multidedektör teknolojisi sayesinde, bilgisayarlı tomografi ile yüksek çözünürlükteki ince kesitler, çok hızlı bir şekilde oluşturulmakta, bu sayede diğer tomografi tekniklerine kıyasla, kalp dahil tüm vücudun üstün kalitede incelenmesi sağlanmaktadır. 128 kesitli bilgisayarlı tomografi üstünlüğü ile bir nefes tutumunda, bütün vücut bölümleri taranabilmekte ve en kısa sürede tanıya ulaşılabilmektedir” denildi.

“Radyasyon dozu yüzde 30 oranında daha düşüktür”
“Dijital röntgen cihazımızla sonuca götüren skolyoz ve ortoröntgenografi incelemeleri rahatlıkla yapılabilmektedir. Çalışma prensibi, normal röntgene benzese de tek bir görüntüde uzun bir alan incelenebilir ve çekilen görüntüler üzerinde ölçümler alınabilmektedir. Eski tip cihazlara göre; radyasyon oranı daha düşük, daha hızlı ve görüntü kalitesi daha yüksektir. Cihaz ile değişik açılardan çok sayıda ince tabakalar ve 1mm’lik kesitler halinde, üç boyutlu görüntü alınabilmektedir. Diğer mamografi cihazlarına göre hastanın aldığı radyasyon dozu yüzde 30 oranında daha düşüktür ve yüksek kalitede çekim yapar. Bu sayede meme kanserlerinde sorunlu bölgeler daha ayrıntılı bir taramadan geçmiş olur. Yüksek enerjili ve düşük enerjili çift -ray absorbsiyometri kullanarak osteoporoz tanısı için kullanılan bir tıbbi cihazdır. Omurga, femur ve ön kol taramasından elde edilen görüntüleri fan beam teknolojisi ile analiz ederek, mineral yoğunluğunun değerini hesaplar. Buna ek olarak yağ kütlesi, yağsız kütle ve yağ % dahil olmak üzere tüm vücut ve bölgesel vücut kompozisyonunu analiz eder” denildi.

Konak Hastanesi, radyoloji bölümünde görevli hekim kadrosunu da paylaştı.

Uzm. Dr. Şebnem Türkoğlu, tıp eğitimini Elazığ Tıp Fakültesi’nde, uzmanlığını Fırat Üniversitesi’nde aldı. Sırasıyla Harput Devlet Hastanesi, Özel Çağın Tıp Fakültesi, Aydın Özel BSK Hastanesi, Elazığ Madical Park Hastanesi’nde görev aldı. 10 yıldır Özel Konak Hastanesi’nde radyoloji uzmanı olarak görev yapıyor.

Uzm. Dr. Mevlüt Arif Doğan eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tip Fakültesi’nde, uzmanlığını Ankara Numune Hastanesi’nde tamamladı. Kütahya Seyitömer SSK Dispanseri, SSK Kütahya Hastanesi, Ankara Numune Hastanesi, Kütahya Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doğan, 16 yıldır Özel Konak Hastanesi’nde çalışıyor.

Uzm. Dr. Ayça Karatav Özkaya ise eğitimini Ankara Üniversitesi Tip Fakültesinde, uzmanlığını SSK Ankara Dış Kapı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde aldı. Sopalı SSK Hastanesi, İZ-MED Görüntüleme Merkezi, Kızılay Tip Merkezi, AY-TOM Görüntüleme Merkezi, Kocaeli Devlet Hastanesi’nde görev yapan Özkaya, 1 yıldır Konak Hastanesi’nde görev yapıyor.