Biz sorduk Ertuğrul Sağlam cevapladı. İşte hocanın taraftardan beklentisi

Biz sorduk Ertuğrul Sağlam cevapladı. İşte hocanın taraftardan beklentisi

ABONE OL
2 Eylül 2024 14:10
Biz sorduk Ertuğrul Sağlam cevapladı. İşte hocanın taraftardan beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaelispor’un deneyimli teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Kocaeli Duysun’a önemli açıklamalarda bulundu. Taraftardan beklentisini açık bir şekilde dile getiren Sağlam, “Taraftarın takım iyi olsun, kazansın ve biz sonra maça gelelim beklentisi var. Bunun tam tersi olması lazım. Bu konuyla alakalı değil, her noktada böyle yanlış bakış açısı var. Kaliteden hareketle başarıyı yakalamak mı, başarıdan hareketle kalite oluşturmak mı? Böyle bir yanlışın içerisindeyiz” dedi.

 

  İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları;

 

 “‘Bu futbolcuyu niye aldık’ dediğimiz bir oyuncumuz yok”

“Açık konuşmak gerekirse, ‘Bu futbolcuyu niye aldık’ dediğimiz bir oyuncumuz yok. Tesislerde kalıyorum. Yeni inşaat yapılıyor. 8 odalı bir bina yapılıyor. Şu anda oda sayımız çok az. Bazı odalarda oyuncularımız 3 kişi kalıyor. Bu futbolcu sağlığı açısından iyi bir durum değil. Bir nebze olsun rahatlamalarını sağlamak adına bir bölüm daha yapıyoruz. Hocaları ayrı bir tarafa geçireceğiz, diğer binada sporcuların rahatlıkla konaklayabileceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. İstanbul’da oturuyorum. Kocaeli’de çalışmamanın en avantajlı yanı İstanbul’a yakın olması. Her gün eve gidemiyoruz. Bir kaç gün burada, arada antrenman programının izin verdiği sürede eve gidip ailemiz ile vakit geçirmeye çalışıyoruz. İran’da 2-3 ay eve gelemediğimiz zamanlar olduğunu için buna alışığız. Çok önemli transferler yapıldı. Bu işin ekonomik tablosu da ortaya çıkıyor. Bunu da yönetmek zorundayız. Özellikle belediye başkanımız Tahir Büyükakın bu konuda önemli desteklerde bulunuyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum.  Bu yükün hafiflemesi adına elini taşın altına sokanlara teşekkür ediyorum.”

 

  “Son maçtaki, ‘Tiryakinim’ bestesi gayet güzeldi”

“Son maçtaki, ‘Tiryakinim’ bestesi gayet güzeldi. Taraftarın yeni şeyler ortaya çıkarmasını istiyoruz. Kenarda maç izlerken onların bu coşkusu bizi de heyecanlandırıyor ve performansımızı arttırıyor.

   

   “Bursaspor’da yaşadığımız süper lig şampiyonluğu kariyerimin en anlamlı, en duygu dolu başarısıydı”

“Uzun yıllar hem Anadolu’da futbol oynadım, Beşiktaş’ta oynadım. Hem Anadolu hem Beşiktaş’ta teknik direktörlük yaptım. Kariyerimin en renkli, Türk futboluna altın harflerle yazılacak başarısını Bursaspor’da şampiyonlukla yaşadım. Beşiktaş’ta yaşanan şampiyonlukta bizi duygulandırdı ama Bursaspor’da yaşadığımız süper lig şampiyonluğu kariyerimin en anlamlı, en duygu dolu başarısıydı.”

 

  “Furkan Gedik’i sadece Kocaelili olduğu için kadroya katmadık”

“Burada bir mücadele var, bu mücadelede bize katkı sağlasın diye transfer ettik. Furkan geçtiğimiz sezon 3. ligde oynadı. Şu anda süper lig hedefliyle bir mücadelenin içerisine girdik. Furkan’da bir değişim süreci yaşıyor. Fisiksel ve mental anlamda bu yoğunluğa adaptasyon sürecini yaşıyor. Furkan bizim beğendiğimiz ve kadromuzda devam etmesini istediğimiz bir oyuncudur.”

 

  “Takım biraz aşağıya indi mi 2 bin kişiye oynuyor”

“Taraftarın takım iyi olsun, kazansın ve biz sonra maça gelelim beklentisi var. Bunun tam tersi olması lazım. Bu konuyla alakalı değil, her noktada böyle yanlış bakış açısı var. Kaliteden hareketle başarıyı yakalamak mı, başarıdan hareketle kalite oluşturmak mı? Böyle bir yanlışın içerisindeyiz. Taraftar önce taraftarlığını yapacak, takıma her anlamda destek olacak, sonrasında stada gelecek, stadı dolduracak. O destekle takım ayağa kalkacak ve başarılı olacak. Böyle olması gerek. Avrupa’da bizim ülkemizdekinin tam tersi işliyor. Takım ne olursa olsun, hangi seviyede olursa olsun. Almanya 2. Bundesliga’ya bakın. Schalke, Herta Berlin, Hamburg, Köln orada. Gidin o takımın maçlarına yine dolu tribün. Lig fark etmiyor. Onlar sadece skor taraftarı değil, takımın taraftarı oluyorlar. Bizde takım iyiyse gel, skor yoksa gelme. Büyüklerle oynayacaksak gel, diğer takımlara gelme. Bu doğru değil. Ekonomik olarak zorluk çekenleri anlarım. Eğer taraftar, gerçek anlamda takımına değer vermişse, günde bir paket sigarayı yarıma indiriyor, hafta sonu maça geliyor. Sadece Kocaelispor’da değil, Adana, Trabzon, Bursa’da da bu böyle. Takım biraz aşağıya indi mi 2 bin kişiye oynuyor. Bunun bu şekilde olmaması gerekir. Taraftar her platformda takımı desteklemeli”

 

  Aslı Aktaş

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
free temp mail